chovatelská stanice ruských modrých koček

Narodila se nám koťátka - vrh "A"

23.09.2012 22:57

Po dlouhém čekání, jsme se celý nadšení dočkali přírůstku do naší rodiny. V neděli od deváté hodiny ranní byla Bailay už nervozní a první známky blížícího porudu před námi neutajila. Snažila se sice celou situaci zaspat, ale večer přišli kontrakce a v 17:27 se narodilo první koťátko. Cvalíkovi trvalo docela dlouho než se probojoval na svět, Bay se ho nechápavě snažila zastrčit zpět do sebe jazykem, kdykoliv mu vykoukla hlavička :o)

Chlapeček se nedal a jazýčkem napřed vyskočil s porodní váhou 106 g. Mamina vysílená děťátko očistila, placenty a pupeční šňůry se ovšem nechtěla dotknout, takže jsme trošku pomohli. Koťátko okamžitě zamířilo k cecíku a překvapilo nás svou pohyblivostí a chutí do života. Když si Bay myslela, že je vystaráno, přišli nové stahy a v 18:12 se o porodní váze 104 g vyklubal druhý koťísek. Menší, trošku tmavší a s kratším ocáskem. Nebyl tak aktivní jako první kotě, tak jsme ho masírovali, aby se rozhýbal, ale spíš se rozpištěl :o) Bailay opět odmítla pojídat placentu a překusovat pupeční šňůru, to asi nebude její styl. S největší pravděpodobností jde o druhého kocourka, ale ještě si nejsme na 100% jistí.

Čekali jsme ještě hodinku co se bude dít, ale Bailay se absolutně vyčerpaná stulila do klubíčka s dětmi a usnula. Vrh "A" tedy má pouze dva reprezentanty a nositele "příjmení" Midnight rain, o to víc budou rozmazlovaní a milovaní :-*  

Bailay i s koťátka se těší výbornému zdraví a všichni přibývají na váze. Porod proběhl zcela bez komplikací, hlavičkami napřed. Bay je ukázková maminka, která se s láskou a něhou stará o své miláčky a nechce se od nich hnout.

 

Samozřejmě hned přidám fotky koťátek, aby jsme se pochlubili našimi malými "deštíky".

Kontakt

Midnight rain

midnight.rain.cz@gmail.com

K Lesu 1081
Modřice
Brno - venkov
664 42

+ 420 732 183 128

Vyhledávání

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode